Key To Success

ICT is een vak.

‘ICT is een vak’

Alles is mogelijk met ICT. Zoveel zelfs dat je al snel de weg kwijtraakt in dit oerwoud dat ICT heet. Dat is nou precies ons vak. Jouw wensen vertalen naar wat mogelijk is met ICT op dusdanige wijze dat je er een hele tijd mee vooruit kunt; future proof noemen we dat. Want je wilt toch niet erachter komen dat je na een korte tijd alweer een nieuwe investering moet doen omdat je infrastructuur niet up-to-date is.

Cerkon heeft alle ICT-expertise in huis om oplossingen toegespitst op het MKB te bedenken. Tegelijkertijd begeleiden we jouw bedrijf bij de implementatie en de veranderingen die hiermee gepaard gaan binnen je organisatie. Pas als jij tevreden bent, dragen we de verantwoordelijkheid over aan beheer.

adviesAdvies

Het werkveld van ICT advies is te breed om van alle markten thuis te zijn. KKS heeft is daarom specialist op de gebieden waarvoor we ook de oplossingen kunnen bieden. Wij onderscheiden twee gebieden waarmee we reeds tot grote tevredenheid menig klant hebben geholpen.

ICT strategie is vaak de eerste fase van een ICT project. Daarbij gaan we kijken naar de vaak veranderende omstandigheden in de manier van werken en zakendoen van onze klant en welke kant de klant op wilt gaan. Van daaruit ontwikkelen we dan een ICT-strategie die onze klant in staat gaat stellen zijn business doelen ook daadwerkelijk te gaan bereiken. Wij zien ICT als een ‘enabler’, een essentieel instrument voor elk bedrijf om je in staat te stellen op een zo goed en efficiënt mogelijke manier je bedrijf te runnen.

IT architectuur kijkt vervolgens naar de ICT processen en systemen en definieert de technologische blauwdruk waarop de bedrijfsprocessen lopen. Daarbij beantwoorden we vraagstukken zoals welke beschikbaarheid is benodigd voor het bedrijf, is alles voldoende beveiligd, moet je zelf investeren in hardware of kies je voor de Cloud, en ga zo maar door. Deze blauwdruk vormt vervolgens de basis om over te gaan tot een implementatieproject. Meer hierover lees je in projectmanagement.

project_managementProjectmanagement

Projectmanagement is een vak apart. Als we eenmaal voor een bepaalde oplossing hebben gekozen, komt eigenlijk pas het moeilijkste traject. Ervoor gaan zorgen dat je zo min mogelijk verstoring hebt op je dagelijkse werkzaamheden terwijl wij aan de slag gaan om de nieuwe oplossing te implementeren.

Bij projectmanagement is het belangrijk dat je als klant bewust bent van de duivelsdriehoek. Dit zijn dezelfde 3 aspecten bij elk project die conflicterend aan elkaar zijn en het is daarom belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt welke van de 3 de echte prioriteit heeft.

Duivelsdriehoek

  • Geld; liefst willen we alles zo goedkoop mogelijk
  • Tijd; graag willen we zaken snel hebben
  • Kwaliteit; en natuurlijk moet het wel heel goed zijn wat je geleverd krijgt.

Als je iets sneller wilt, dan is het risico groot dat dat ten koste gaat van de kwaliteit en ook duurder uitvalt. Wil je iets beter, dan duurt het waarschijnlijk langer en wordt het ook duurder. Wil je het goedkoper, dan is de kans groot dat je mindere kwaliteit krijgt en dat het langer duurt. Onze projectmanager weet als geen ander hoe dit werkt en helpt onze klanten hierin de juiste keuzes te maken.

Regelmatig kom je overigens ook nog een 4de dimensie tegen namelijk omvang. Hoe groot is het project, wat doen we wel en wat niet. Dat laatste wordt vaak vergeten waardoor het gevaar voor “scope creep” op de loer ligt, oftewel een verschuiving van het projectdoel. Ook op dit punt zijn wij zeer kritisch en behoeden we onze klanten voor mogelijke verschuivingen gedurende het project.

networkNetwerkscan

Vraag je je weleens af hoe jouw netwerk ervoor staat? Ben je soms ook verbaasd dat alles ineens trager werkt terwijl er niks is veranderd. Of wil je gewoon een keer weten hoe veilig je ICT-infrastructuur nu eigenlijk is. Wij komen graag bij je langs om geheel vrijblijvend een uitgebreide netwerkscan te doen. Je krijgt dan een foto van jouw netwerk op dat moment en we voorzien je graag van advies hoe je jouw netwerk nog beter kunt laten aansluiten op de behoeftes van jouw mensen en jouw bedrijf.