Protect cloud information data concept. Security and safety of cloud data.

Maximale flexibiliteit.

‘Maximale flexibiliteit’

De Cloud is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Het klinkt een beetje mysterisch maar feitelijk is de Cloud niks anders dan een gigantisch groot serverpark dat wereldwijd aan elkaar is geknoopt. Bedrijven die voor gemak kiezen en flexibiliteit, kiezen voor Cloud. Immers je gebruikt alleen de capaciteit die je nodig hebt en je betaalt alleen voor het verbruik. Speciaal voor onze klanten in Zuidoost Brabant hebben wij onze eigen Cloud omgeving ingericht onder de naam 3Cloudz. Daarmee is onze cloud toch een beetje regionaal en kunnen wij de beste garanties geven wat betreft beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Ook binnen de Cloud zijn diverse diensten die naar keuze afgenomen kunnen worden.

cloudPublic cloud of private cloud

In de cloud, of ook wel de ‘wolk’ van servers is er virtueel weer veel mogelijk. Als je de laagste kosten zoekt, dan is public cloud voor jou de juiste oplossing. Je deelt je infrastructuur met andere gebruikers en je neemt een gestandaardiseerd aanbod af. Door die standaardisatie en het gedeeld gebruik kunnen we de kosten zo laag mogelijk voor je houden.

De meeste bedrijven kiezen echter voor private cloud. Dit is een virtueel gescheiden ICT omgeving waarbij de applicaties niet worden gedeeld met andere gebruikers maar waarbij de infrastructuur wel gedeeld kan zijn. Dan heb je toch je eigen, afgescheiden netwerk maar dan in de cloud. Dus geen investeringen meer vooraf in al die hardware maar een simpel pay-per-use model. Je betaalt voor wat je gebruikt.

beveiligingBeveiliging

Met de opkomst van de cloud zijn ook de zorgen omtrent de veiligheid van je gegevens in de cloud toegenomen. Daar hebben wij als 3Cloudz vanaf de start rekening mee gehouden. Ook al benader je de cloud vanuit je eigen apparaten via soms openbare en onveilige netwerken, zodra je in je eigen cloud-omgeving zit, ben je veilig bij ons. Beveiliging is een integraal onderdeel van onze clouddienst omdat wij als geen ander begrijpen dat je je als bedrijf niet kunt permitteren gehackt te worden of je data kwijt te raken.

cloud_backupCloud back-up

Net als voor je eigen netwerk geldt, garandeert de cloud natuurlijk ook dat al je waardevolle data continu gekopieerd wordt naar een beveiligde back-up omgeving. Het datacenter van 3Cloudz is verspreid over 2 locaties die fungeren als elkaars back-up. Op deze manier garanderen te allen tijde dat al jouw applicaties en data beschikbaar zijn, zelfs in het geval een van onze datacenters zou afbranden.

exchangeExchange online

Het is niet meer weg te denken dat je overal toegang hebt tot je e-mail en agenda? Maar als bedrijf wil je wel graag je eigen beschermende emailomgeving hebben. Daarvoor is er Exchange Online. Je werkt veilig op elk apparaat wanneer en waar je maar wilt; je email staat namelijk veilig in de cloud met alle beschikbaarheidsgaranties die hieraan gekoppeld zijn.