Foto Tom ED 16052015Op zaterdag 16 mei stond het interview met directeur Tom Fasen in het Eindhovens Dagblad.

Tom, eigenaar van Komplete Komputer Systemen, en mede eigenaar van Cerkon, 3CLOUDZ & Bee Connected vertelt hier over over zijn manier van werken: ” transparant zaken doen in een nieuwe wereld.” Lees hier het volledige verhaal.

Zaken doen in een nieuwe wereld. Zo noemt Tom Fasen, directeur en eigenaar van computerbedrijf KKS in Veldhoven, zijn manier van werken. „Je kunt niet meer simpelweg je product zo goedkoop mogelijk proberen te verkopen. Op internet is dat product altijd wel goedkoper te vinden. Ik geloof in de nieuwe manier van zakendoen. Je omschrijft nauwkeurig welke diensten je samen met partners aan je klant gaat verlenen. Je bent absoluut open ten opzichte van elkaar en bekijkt samen wat de kosten en opbrengsten moeten zijn en hoe de marge verdeeld wordt. Dan is het ook een kwestie van elkaar wat gunnen. Op deze transparante manier kunnen we prima zaken doen en hebben we een goede toekomst. Sterker nog, ik denk dat groei alleen kan als je transparant bent.”

Fasen zegt helemaal klaar te zijn voor deze nieuwe toekomst. Hij kwam in 2002 bij KKS (Komplete Komputer Systemen) in dienst en kon deze snel daarna overnemen van Felix de Vries, die het bedrijf in 1985 startte. „Eigenlijk begon het veranderen meteen al. Van het leveren van van computerapparatuur gingen we steeds meer naar het leveren van diensten. Voor de klanten, van de slager op de hoek tot een bedrijf waar 200 systemen moeten werken, werd ICT steeds belangrijker en complexer. De apparaten die daarbij horen werden steeds meer een bijzaak. Daarom heb ik samen met een partner Cerkon opgericht. Nu konden we voor onze klanten een systeemplan samenstellen en het door KKS laten uitvoeren.”

Nauwelijks was dit concept uitgerold of Fasen kwam opnieuw voor uitdagingen te staan. „Het verschijnsel cloud kwam op. Klanten gingen steeds meer accepteren dat ze zelf niet meer hun eigen server in huis hadden. Daar hebben wij op ingespeeld door 3cloudz op te richten. We hebben hier in eigen huis een omgeving opgezet waarop we onze klanten clouddiensten kunnen aanbieden. KKS en Cerkon liepen toen inmiddels zo goed dat we de investeringen uit eigen middelen hebben kunnen betalen. We combineren de cloudservice met regionale service. Ik kom mijn klanten bij wijze van spreken tegen langs de zijlijn op het voetbalveld. Zij vertrouwen mij hun computersysteem toe. Dus zorg ik dat dit altijd draait. Als onze server zou uitvallen hebben we back-up systemen in de cloud gereed staan om het over te nemen.”

Nog was Fasen niet klaar met het uitbouwen van zijn bedrijf. Ook op de vraag om telefonie te integreren met ICT had hij een antwoord. „Het is logisch. Telefoneren doe je tegenwoordig via internet. Dus degene die je computersysteem verzorgt moet ook telefonie kunnen verzorgen. Daarvoor hebben we eind vorig jaar, samen met een derde compagnon, Bee Connected opgericht. We verzorgen mobiele en vaste telefonie tegelijk. Gebruikers hoeven hier niet zelf tussen te switchen, het systeem kiest automatische de gunstigste weg.”

De combinatie van bedrijf bestaat uit tien werknemers en heeft een omzet van 2 miljoen euro. Dat kan als het aan Fasen ligt flink groeien. „Nu we ook telefonie verkopen werken we met wederverkopers, nu nog in de regio, straks door het hele land. ICT installateurs, leveranciers van alarmsystemen, bekabelingsbedrijven, ze mogen onze telefoniedienst aan hun klanten aanbieden. Zo kunnen we ook weer in contact komen met mogelijke klanten voor onze andere diensten.”

Bron:
www.ed.nl/economie.

Dhr. Harrie Verrijt