Functieomschrijving
Jouw rol
Voor het ondersteunen van onze relaties zijn wij op zoek naar een gemotiveerde collega die onze Servicedesk komt versterken. Binnen onze organisatie, bestaande uit een team van 11 gepassioneerde personen, biedt je ondersteuning aan relaties en help je hun met al hun ICT vraagstukken zoals de inrichting en het beheer van hun ICT-omgeving. Als 1e lijn supportmedewerker Servicedesk verleen je eerstelijns ondersteuning, verricht je een aantal standaard controlewerkzaamheden en verzamel je achtergrondinformatie ten behoeve van eerste- en tweedelijns storingsafhandeling. Je bent het visitekaartje richting onze klanten. Je onderhoudt frequent contact met klanten en collega’s.

Functie-eisen
Jij bent
Een enthousiaste collega met een flexibel en optimistisch karakter. Een goede telefoonstem is een absolute ‘must’. Met al onze klanten onderhouden wij een langdurige relatie. Een klantgerichte werkhouding, uitstekende contactuele eigenschappen en een commerciële drive vinden wij daarom ook erg belangrijk. Je bent in staat ook onder hoge werkdruk rustig te blijven en de klant professioneel te woord te staan. Verder heb je een goede balans tussen klantbelang en bedrijfsbelang.

Je beschikt over

  • Een relevante mbo-4 opleiding.
  • Algemene kennis van Microsoft besturingssystemen en Office-producten op server en cliëntniveau.
  • Algemene kennis van hardwarecomponenten (cliënt, server en netwerk).
  • Bij voorkeur in het bezit van een ITIL-certificaat.
  • Kennis en enige ervaring met Kopieer en Document Management Systemen en/of managed VoIP telefonie oplossingen.
  • Goede spreek- en luistervaardigheden, commerciële drive en stressbestendigheid.
  • Werkervaring op een Servicedesk is een pré.

Bedrijfsomschrijving
Passie voor het leveren van de allerbeste Service. Dat is waar het bij Komplete Komputer Systemen (KKS) al meer dan 30 jaar om draait. Als betrouwbare totaalaanbieder uit Zuid-Oost Brabant op het gebied van professionele automatiseringsvraagstukken, bieden wij volledige ontzorging onder één dak. Zowel op het gebied van levering van hard- en software, als ook van ICT-beheerdiensten, Cloud- en Voice over IP oplossingen bent u bij ons aan het juiste adres. Maar ook voor Advies en Consultancy en flexibele Document oplossingen staan wij onze klanten met raad en daad bij. Door onze jarenlange ervaring en onze passie voor ‘altijd het beste willen voor onze klant’, zijn we onderscheidend en bieden we een grote meerwaarde voor onze klanten. Niet voor niets hebben wij klanten die reeds meer dan 30 jaar een trouwe relatie met ons hebben. Binnen onze organisatie is de cultuur informeel en gebaseerd op een mix van innovatief denkvermogen en professionaliteit. Werken in een team, met daarin het nemen van eigen verantwoordelijkheid, en niet te vergeten een gezonde portie humor, zijn belangrijk.

Salarisinformatie
Salaris in overleg

Overige info
Wij bieden
Een rol met veel diversiteit en ontwikkelingsmogelijkheden binnen onze groeiende organisatie. Naast goede arbeidsvoorwaarden zijn persoonlijke ontwikkeling, plezier in en passie voor je werk en samenwerken met leuke collega’s, belangrijke kernwaarden binnen onze organisatie.

Omdat wij onze klanten ook buiten kantooruren en in het weekend van dienst zijn, verwachten wij dat je bereid bent mee te draaien in een roulatieschema waarin je 1 week per maand een wachtdienst draait. Dit betekent dat je op werkdagen tot 22:00 uur en in het weekend stand-by bent om ondersteuning aan onze klanten te kunnen bieden.

Interesse? Klik hier en solliciteer!