Printers zijn een vanzelfsprekende verschijning geworden. Men besteedt vaak alleen aandacht aan de printer als deze niet naar behoren werkt of wanneer het papier op is. Printers worden vaak gezien als lompe apparaten die in de weg staan en niet echt passen in een stijlvolle kantooromgeving. Vele werkplekken zijn vandaag de dag natuurlijk met veel zorg vormgegeven en zo’n zwart/grijs/wit apparaat draagt dan niet altijd positief bij aan de inrichting.

Optimale inrichting werkplek
Tegenwoordig wordt er veel energie gestoken in het optimaal inrichten van een werkplek. Kantoren zijn niet alleen meer gericht op flexibiliteit, maar ook op een aangename omgeving. Alles wat goed is voor de productiviteit en het persoonlijk contact. Echter zien wij het niet snel gebeuren dat printerfabrikanten gaan inspelen op het verfraaien van het uiterlijk van de printer. De fabrikanten zijn op het gebied van design vaak behoorlijk traditioneel. Wellicht dat dit nog ooit verandert… Neem bijvoorbeeld de auto, deze was vroeger ook alleen in een zwarte kleur op de markt!

Personalisering
Regelmatig krijgen we de vraag van klanten of er qua vormgeving wat aan te passen is aan de printer. En natuurlijk zijn wij bereid deze vraag creatief te benaderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het toevoegen van stickers op de printer of het spuiten van de printer in een nieuwe kleur. Dit zodat het apparaat vervolgens perfect aansluit bij de huisstijl van het bedrijf.

Maar ook hecht men veel waarde aan de bediening van een printer. Gebruiksgemak is natuurlijk sterk verbeterd dankzij de komst van het touchscreen. Dit scherm leent zich ook voor personalisering. Zo kan er vaak een logo of welkomstgroet worden geïnstalleerd op het bedieningspaneel. Daarnaast kun je ook denken aan toepassingen zoals; narrowcasting. Narrowcasting is simpelweg het uitzenden van informatie op moderne beeldschermen. In tegenstelling tot broadcasting is narrowcasting gericht op een specifieke doelgroep op een specifieke plaats. Aangezien de gebruiker van een kantoorprinter bekend is, is het mogelijk om op het display afgestemde boodschappen te laten zien.

Sociale waarde
Naast deze emotionele waarde heeft de printer vaak ook een sociale waarde. In veel kantoren staat de printer namelijk in de buurt van de koffieautomaat. Deze combinatie zorgt natuurlijk voor een sociale factor. Medewerkers bezoeken deze plek voor het halen van koffie, kletsen even bij en halen de printjes op. Een printer die helemaal bij het interieur past bevordert vast en zeker de interne communicatie!

Wil jij graag met ons sparren over de ultieme printervaring? Neem dan contact op met Martin of Jeffrey via mail of telefoon!   040 – 253 4993 |  info@kksbv.nl