Werkend reizen of reizend werken, het maakt de (jong) professionals vandaag de dag niets uit. Het is een steeds grotere trend onder professionals uit de westerse wereld om te leven als een digital nomad. Digital nomads doen hun werk bijna volledig digitaal en kunnen daarom werken waar en wanneer men maar wil.

Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat men een blog heeft of virtueel assistent is, maar de meerderheid van deze digital nomads zijn actief in de data en IT wereld. Het ontwikkelen van een app kan namelijk overal ter wereld. Maar ook kun je als bedrijf samenwerken met diverse flexwerkers of medewerkers in het buitenland. Een laptop, bestanden en een degelijke WiFi is dan alles wat een persoon nodig heeft. Omdat de digital nomads van vandaag dus veel onderweg zijn en geen vaste werkplek hebben, zoeken veel van hen elkaar op. Dit zie je veelal gebeuren bij gedeelde werkplekken, via online communities, maar ook in cafés zoeken deze flexwerkers elkaar op.

Om dit alles in werking te zetten zijn er een aantal aandachtspunten belangrijk na te lopen. Zodra je namelijk op verschillende plekken gaat werken (wellicht zelfs in het buitenland), dan is veilig werken een must. Hoe is het bijvoorbeeld geregeld met de beveiliging van je bestanden? Maar ook werk je regelmatig op een openbaar WiFi netwerk, wat heeft dit voort impact op je privacy? Daarnaast werk je in de Cloud. Dit wil zeggen dat je overal beschikking hebt tot je bestanden. Maar ook hierin zijn verschillende keuzes te maken. Kies je als ondernemer voor een private cloud of een public cloud? En hoe is de beveiliging op dit vlak ingericht? Wanneer je als bedrijf werkt met freelancers of medewerkers die vanuit het buitenland voor je werken is het meer dan noodzakelijk alles tot in de puntjes uit te pluizen om zo risico’s uit te sluiten.

KKS kan je helpen te zoeken naar een antwoord op deze vragen, maar kan tevens ook geschikte werkruimtes voor jullie als digital nomad inrichten. Of je nu eigenaar bent van een groot bedrijf met veel flexwerkend personeel of zzp-er.

Stel gerust je vraag aan een van onze medewerkers!