Zodra je bedrijf groeit, groeit het IT gedeelte vanzelfsprekend automatisch mee. Voor je het in de gaten hebt ben je een heleboel laptops, printers, telefoons en servers rijker! Maar al deze systemen dienen natuurlijk wel goed onderhouden te worden. En zodra een van de onderdelen gebreken vertoond, is het van belang dat dit zo snel mogelijk verholpen wordt. Maar kun je dit alles nog wel zelf doen dan? Of geef je dit liever uit handen aan een professionele systeembeheerder?

Wij hebben de voordelen van uitbesteden voor je op een rijtje gezet

– Het zorgt ervoor dat jij en je bedrijf kunnen focussen op datgeen wat jullie belangrijk vinden. En ja, dat zijn natuurlijk je eigen werkzaamheden waar jullie je handen al aan vol hebben! Het maakt dus simpelweg je handen vrij.

– Externe kennis zorgt ook voor extra denkkracht. Het is nooit verkeerd om andere ideeën en oplossingen binnen je muren te halen. Wij als externe partij denken mee over de processen en IT inrichting in je bedrijf. Wat gaat er goed en wat kan er nog beter?

– Ook is het goed voor de continuïteit. Blijf niet te lang sukkelen met een probleem dat zich heeft voorgedaan, maar reken er direct mee af! Dit bevordert uiteindelijk jullie productiviteit, maar heeft ook invloed op het IT verhaal achter de schermen. Je bent op deze wijze namelijk altijd voorzien van de laatste upgrades en ontwikkelingen.

Deel uitbesteden
Natuurlijk kun je er ook altijd nog voor kiezen om het beheer deels uit te besteden. Zo kiezen partijen er bijvoorbeeld vaak voor om het monitoring gedeelte door een externe partij te laten verzorgen. Zodra er dan iets mis gaat, ben je op de grootste voorvallen voorbereid. Denk hierbij aan een server die dreigt te crashen of een virus die zich razendsnel verspreidt. In dit geval ontvang je een seintje en kan iemand intern hierop actie ondernemen. Mocht het probleem uiteindelijk toch een te ver van je bed show zijn, dan kun je er op dat moment altijd nog voor kiezen om externe hulp in te schakelen.

Nog niet helemaal overtuigd? Stel je vragen vrijblijvend via info@kksbv.nl!