Het is al een tijdje bekend dat KPN binnenkort gaat stoppen met ISDN telefonie. Dit omdat het netwerk verouderd is en er betere alternatieven op de markt zijn zoals VoIP. Heb jij als bedrijf nog ISDN? Dan is het belangrijk om eens te gaan kijken welke acties er ondernomen dienen te worden. Zo kun je overwegen om over te stappen naar een totaaloplossing. Echter verschilt het natuurlijk per situatie wat de beste (telefonie)oplossing is voor jouw bedrijf. Als totaalaanbieder kan KKS je hierin ondersteunen.

ISDN stopt per 1 september 2019
KPN stopt met ISDN op 1 september 2019. ISDN staat voor Integrated Service Digital Network. Het netwerk bestaat al sinds de jaren 90 en is inmiddels een redelijk verouderd systeem. Destijds was de ISDN techniek erg populair vanwege de betrouwbare verbindingen. Maar ook werd er vaak aangehaald dat men tevreden was over de goede geluidskwaliteit.

Een alternatief voor ISDN
Klanten van KPN die nu nog gebruik maken van ISDN dienen een alternatief te vinden. Dat alternatief is VoIP telefonie. Deze techniek, Voice over IP, heeft zijn intrede gedaan en is een meer dan goede vervanger. De grote voordelen van Voip zijn dat het een zeer flexibel systeem is met veel meer functionele mogelijkheden en daarnaast ook nog eens goedkoper dan ISDN is.

De pluspunten van VoIP
Niet alleen zijn de kosten lager en kun je meer functionaliteit toevoegen, je kunt ook het mobiele netwerk aan de centrale koppelen waardoor er één logisch platform ontstaan. De voordelen hiervan? Vaste gesprekken direct op je GSM ontvangen en eventueel doorverbinden naar een collega, uitbellen vanaf de GSM met het vaste nummer. Veel bedrijven kiezen niet eens meer voor een vast toestel omdat de GSM deze rol prima kan vervullen. En heeft u wel eens gedacht om uw boekhoudsysteem of CRM applicatie te koppelen aan de centrale? Met VoIP kan het. Zo kun je direct zien wie er belt, wat de laatst gemaakte afspraken zijn en de klant dus sneller adequaat te woord staan.

Interesse in het onderzoeken van de mogelijkheden? KKS levert een betaalbaar en innovatief platform en helpt je graag om jouw onderneming VoIP-proof te maken! Neem contact op voor meer informatie.