Een veel voorkomende opmerking van onze klanten. Er is een firewall aangekocht en een virusscanner op de pc, waardoor men in de veronderstelling is dat de ITomgeving 100% veilig is. Helaas zien we al te vaak dat er dan toch nog situaties voorkomen, waarbij kwaadwillende invloed van buitenaf zorgt voor een verstoring van de normale gang van zaken. 

Verstoring 
Een verstoring kost geld, geduld en energie. Onoplettendheid van gebruikers is in veel gevallen een van de oorzaken; ‘’Ik heb daar volgens mij niet op geklikt hoor’’. Maar ook de inzet van zwakke wachtwoorden op accounts die nauwelijks gebruikt worden zijn een belangrijke factor.

Beveiligingsinvestering 
Moeten we naast de firewall en de virusscanner dan nu nog meer investeren in security producten? Een terechte vraag en natuurlijk kun je dit doen. Er zijn voldoende producten die additioneel de beveiliging versterken binnen je organisatie. Echter hebben deze ook een prijs. Zowel financieel als in gebruiksgemak voor je medewerkers. Daarnaast is het niet altijd duidelijk welke extra maatregelen voor een organisatie absoluut noodzakelijk zijn en welke maatregelen voor de organisatie te ingrijpend zijn op de dagelijkse gang van zaken. Natuurlijk kunnen we samen kijken welke oplossingen voor jouw organisatie mogelijk zijn.

Hulp bij medewerkers 
Naast de technische oplossingen zul je ook binnen je organisatie maatregelen moeten treffen om je medewerkers te helpen bedreigingen te kunnen identificeren en adequaat te kunnen handelen. Een alom bekend voorbeeld zijn de “phishing” mailtjes die we elke dag weer voorbij zien komen.

Gelukkig zijn er ook tools om je medewerkers te helpen om bedreigingen te herkennen en toekomstige problemen te voorkomen. Je kunt je medewerkers op cursus sturen, maar bijvoorbeeld ook een awareness sessie organiseren. Daarnaast is het ook een optie om een  complete beveiliging awareness campagne te bouwen, waarin je bijvoorbeeld phishing mailtjes naar je medewerkers stuurt en vast legt hoe de gebruiker hierop reageert. Op basis van het resultaat kan de gebruiker naar een (online) training op maat geleid worden.

Graag kijken we samen welke extra maatregelen jouw organisatie kan en wil nemen om de veiligheid te kunnen blijven waarborgen. Bel ons op 040 – 2534993 en maak een vrijblijvende afspraak!