Cloud-technologie is een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen van de laatste jaren. Kortom, het is iets waarvan je wilt dat het ook goed geregeld is. Maar het kiezen van de juiste cloudleverancier van jou kan knap lastig zijn. We vertelden eerder al hoe je te werk kunt gaan. Vandaag leggen we de focus op de vraag: aan welke eisen moet jouw cloudleverancier voldoen?

Data veilig opgeslagen
Het is misschien een inkoppertje, maar daarmee niet minder waar: wanneer je jouw data onderbrengt bij een clouddienst moet dat wel veilig gebeuren. Data moet versleuteld opgeslagen zijn. Je moet de data via een beveiligde verbinding aan kunnen, en als het even kan met extra beveiligingsmaatregelen bij het inloggen. Denk daarbij aan meerledige verificatie.

Waar bevindt je data zich?
Ook de locatie van waar jouw data opgeslagen is, is van belang. Dat heeft namelijk effect op de wetgeving waar deze onder valt. Je kunt data in de cloud overal aan, maar het is wel data die ergens ter wereld fysiek op een server opgeslagen staat. Wanneer je weet dat jouw data op een Nederlandse server staat, weet je ook dat die onder de Nederlandse wetgeving valt.

Proactief en betrouwbaar
Daarnaast is het prettig dat er een back-up plan ligt voor wanneer er onverhoopt iets misgaat. Ook een actieve helpdesk is dan wel zo prettig. Eentje die altijd voor je klaarstaat, die met je meedenkt en vroegtijdig dingen signaleert, en eentje die helder en transparant is zodat je niet met onverwachte kosten achteraf komt te zitten.

Persoonlijke service op maat
Ieder bedrijf is anders; daarom moet iedere cloud-oplossing ook op maat vormgegeven worden. Welke clouddiensten wil je wel of niet gaan gebruiken? Hoeveel data verbruik je per maand? Het is fijn als jouw cloudleverancier dit helpt inzichtelijk te maken en jou zo op maat kan bedienen.

Een match met jouw cloudleverancier
Een cloudleverancier moet passen bij jouw organisatie. Er moet een ‘klik’ zijn. In ieder bedrijf gelden er andere eisen en wensen. Ook is het verstandig een cloudleverancier te kiezen die meer werkt met vergelijkbare bedrijven. Wanneer jouw beoogde partner voornamelijk werkt voor multinationals, moet je als MKB’er daar dan wel je data onder willen brengen?

Bij KKS vinden we het zeer belangrijk om open en eerlijk samen te werken met een klant. Alleen wanneer er een ‘klik’ is kunnen wij het beste voor onze klanten betekenen. Zodoende kunnen wij een dienstverlening op maat bieden en kunnen wij voldoen aan jouw wensen. Dankzij een plan van aanpak weet je waar je aan toe bent op het gebied van veiligheid, wetgeving, regelgeving en back-ups. Veilig zonder verrassingen!

Wil je meer informatie over de cloudoplossingen van KKS? Neem dan contact op met Patrick van der Horst