High Density Housing

Automatisering

Woningcorporaties

Woningcorporaties

Gelukkig mogen wij meerdere woningcorporaties tot onze vaste klanten rekenen. Bij woningcorporaties zou je misschien niet meteen aan ICT-uitdagingen denken. Niets is minder waar. Diverse ontwikkelingen binnen deze branche zorgen ervoor dat ICT steeds belangrijker wordt. Een zo’n ontwikkeling noemen ze Het Nieuwe Werken. Dit betekent onder andere dat je als werknemer niet meer iedere dag op kantoor hoeft te verschijnen om te kunnen werken. Door de digitalisering kan dat nu altijd en overal.  Thuiswerken, werken onderweg, werken op een andere werkplek op kantoor of een ander kantoor komen steeds vaker voor. Wil je dit mogelijk maken, dan dien je je digitale infrastructuur wel aan te passen.

Een andere belangrijke trend binnen woningcorporaties is de beweging naar de Cloud. Die hangt overigens nauw samen met het Nieuwe Werken. Als je wilt dat je medewerkers altijd en overal kunnen werken, kom je er bijna niet onderuit om een cloud computing oplossing te kiezen. Cloud computing betreft het opslaan, archiveren en beheren van bedrijfsdocumenten ‘in de cloud’, zodat de medewerkers van de woningcorporatie altijd en overal bij de bedrijfsinformatie kunnen komen. Dit betekent dat je bestanden dus niet enkel opslaat op de eigen computer, maar dit in een gezamenlijke online cloud met diverse medewerkers doet.

Als KKS hebben wij deze ontwikkeling ook doorgemaakt en zijn we in staat om samen met onze partner 3Cloudz volledige Cloudoplossingen te bieden aan onze klanten. Vandaar dat we ook nu nog steeds een graag geziene partner zijn voor woningcorporaties.